Управління освіти, культури, молоді та спорту Апостолівської міської ради

 

Конференція педагогічних працівників району

Aug 26, 2016
Щорічно в серпні ми традиційно збираємося з вами для підведення підсумків та визначення пріоритетних завдань на новий навчальний рік. Протягом першої чверті століття від здобуття Україною незалежності держава здійснює історично неминучий та незворотній перехід до нових засад суспільного розвитку. У ньому значну роль відведена одному із най важливіших кластерів, що називається системою освіти.

       На території Апостолівського району діють чотири об’єднані територіальні громади (далі- ОТГ) Апостолівська , Зеленодольська, Грушівська, Нивотрудівська. Управліньський аспект. Залежно від кількості шкіл, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, їх географічного розташування утворена система менеджменту освітою ОТГ, яка має різні структурні форми та відповідні назви і штат працівників: Апостолівська міська рада – відділ освіти (1 начальник, 5 методистів, 8 бугалтерія та хозгрупа), Зеленодольська міська рада – відділ соціального захисту, освіти, культури, охорони здоров’я, спорту та роботи з молоддю (1 начальник, 3 методиста ), Грушівська сільська рада – 2 спеціаліста з питань освіти, Нивотрудівська сільська рада – сектор освіти (2 методиста). 

         Забезпечення послуг дошкільної освіти. В районі працюють 20 дошкільних навчальних закладів, 4 навчально-виховних комплекси (села Володимирівка, Михайло- Заводське, Усть-Кам’янка, Широчани) де навчається і виховується 1747 дітей, що становить 88% від загальної кількості дітей дошкільного віку, проти 85% у 2015 році. Дошкільна освіта району постійно знаходиться в пошуку нових досягнень та пріоритетних перетворень. В останні роки дещо змінився підхід до організації навчально-виховного процесу в дошкільних закладах. Педагогічні колективи використовують нові методики, нетрадиційні підходи в організації навчально- виховного процесу. В основу змісту дошкільної освіти покладено особистісно- орієнтовану модель співробітництва. Кожен дошкільний навчальний заклад у повному обсязі реалізовує Базовий компонент як державний стандарт дошкільної освіти.